I denne sektion finder du artikler skrevet af Chris MacDonald eller interview med Chris MacDonald – alle med det formål at informere og inspirere dig i retning af “Det Gode Liv”.

På denne side kan du søge og vælge artikler ud fra kategori, dato eller titel. Hvis du finder en interessant artikel, så klik på denne. Herfra skal du være opmærksom på, at den egentlige artikel er placeret til højre på siden – via et link – når du klikker på denne åbnes en pdf med den ønskede artikel.

God fornøjelse!


Gå dig stærk

Vi er skabt til at gå. Det er den naturligste bevægelse for os og har været det i titusindvis af år. Vores forfædre gik, når de skulle transportere sig rundt i verden, og helt automatisk blev de sunde og kom i god form.

Der er altid et lys

Selv om det generelt går den helt forkerte vej med danskernes sundhedstilstand, er jeg overbevist om, at vi kan vende udviklingen, så danskerne får en bedre og sundere livsstil, siger Chris MacDonald, der roser Boligselskabet Sct. Jørgen for at sætte sundhed og trivsel på dagsordenen.

Det vigtigste er at lytte

Fysisk aktivitet ligger højt på listen, når Chris MacDonald hjælper mennesker, der f.eks. lider af depression. Men selve grundstenen i et vellykket forløb er ubetinget at lytte og stimulere personerne til at fortælle, hvad de selv ved om deres egen sygdom. God fornøjelse!

Er du motiveret?

For at opnå synergi mellem krop og sind, mellem leder og medarbejder, skal der træffes gode valg, men det kræver den rette viden, mentale indstilling og motivation. Viljen er en lyst, og hvis den ikke er der, kan du ikke motivere andre. God fornøjelse!

Jeg havde det ikke særlig godt… Personligt portræt af Chris MacDonald

Danmarks sundhedsguru nr. 1, manden med den energiske udstråling og sjove accent, har ikke altid været på toppen – faktisk har han været helt nede på bunden og vende. Her fortæller Chris MacDonald om sit hårde udgangspunkt, sit bekymrede sind og alle kampene, der har ført ham derhen, hvor han er i dag. God fornøjelse!

Føl dig rigere uden at bruge en krone

“Ærlig talt får vi nok ikke så meget glæde ud af vores økonomiske velstand, som vi går og tror”. Læs hele interviewet med Chris MacDonald i magasinet Penge og Privatøkonomi. God fornøjelse!

Sov mit barn!

Børn har brug for meget søvn om natten, men vidste du, at regelmæssigheden også spiller en rolle for dit barns adfærd om dagen? Søvn er blot en af flere faktorer, som påvirker børns adfærd. God fornøjelse!

Lykke er realitet minus forventninger

”Vi kan mere end vi tror – det handler om attitude!” Det er budskabet – og titlen – på de foredrag med Chris MacDonald, som Ungepanelet står bag. Ungepanelet er de unges udvalg i Scleroseforeningen.

Sund kost og motion er ren medicin

På seks måneder gjorde Chris MacDonald de otte deltagere i sit ambitiøse sundheds- projekt U-TURN medicinfri. Men hvorfor kommer vi helt derud, hvor vores liv gør os syge?

Søvnunderskud påvirker din hjerne

Søvn er alfa omega og skal prioriteres i en travl hverdag, hvor 24 timer er i underkanten. Et nyt studie har vist hvordan søvnunderskud påvirker forskellige dele af din hjerne. I en positiv eller mindre positiv retning?

Fedme – tilstand eller sygdom?

American Medical Association (AMA) i USA anerkender fedme som en sygdom. Ofte starter tendenser i USA og kommer til Europa senere, så er det fremtiden og løsningen på fedmeepidemien?

Don´t sit too much…

Fysisk inaktivitet er en livsstilsfaktor, som skal tages seriøst både i relation til mental og fysisk velvære. I denne artikel får du viden og gode råd fra Chris MacDonald.

Sov dig til et bedre helbred

Fysisk aktivitet, mad, rygning og alkohol påvirker dit helbred, men er du også klar over, at søvn spiller en markant rolle? I denne artikel får du viden og gode råd fra Chris MacDonald.

Jeg er stolt af mig selv i dag

Det har været hårdt, men jeg gjorde gerne det hele igen, siger Linda Bak om sin kamp for at komme medicin og overflødige kilo til livs i tv-programmet U-Turn.

Min største sejr

Mange danske tv-seere lærte Margrethe Terranova at kende, da hun i 2009 var såkaldt superskrumper i “By på skrump“ på DR1.

På vej mod et U-TURN

Træning seks gange om ugen, sund kost, fokus på mere søvn og mindre stress har gjort det muligt for fire deltagere med type 2-diabetes i TV-programmet U-Turn at tabe sig dramatisk, smide deres diabetesmedicin og få normale blodsukre.

Sundhed er for alle

Vi snakker om økonomisk ulighed i Danmark og skal der tages hånd om de mindre ressourcestærke i relation til sundhed og velvære.

På toppen

Uanset hvilket bjerg eller udfordring, man står over for i livet, så er målet naturligvis vigtigt, men glem ikke rejsen dertil.

Kan livsstil påvirke ADHD?

Jeg er godt klar over, at jeg bevæger mig ind på et følsomt område… Jeg håber blot, at du vil se det som inspi- ration.

Ungdommens druk kultur

20130523121535

Skal det være normalt at drikke 8-15 genstande torsdag, fredag og lørdag hver weekend, når man er ung?

Livets navlestreng

Jeg har dyb respekt for alle de forældre, som gør det bedste, de kan, med de ressourcer, de har til rådighed.

Med tiden glemmer du…

Uanset hvor meget jeg tror på motionens effekter, så er det ikke en mirakelkur i relation til Alzheimers.

Den russiske roulette

Vi skal alle dø på et eller andet tidspunkt, men hvem vil ikke gerne reducere risikoen for at dø for tidligt?

Den aktive sofakartoffel

Man kan diskutere, om mennesket er skabt til at løbe, men man kan ikke diskutere, om mennesket er skabt til at bevæge sig.

Stress er uundgåeligt

Hvis du har et fuldtidsjob med bil og børn, så er det ikke til forhandling at være proaktiv og forberede kroppen.

Fristelser rykker tærsklen

Hver gang, du spiser noget med masser af sukker, fedt eller salt, vil din hjerne frigive dopamin og du vil få et kick, ligesom når du dyrker sex.

Fristelsernes holdeplads

Jeg tænker tit over, hvad der ville ske, hvis ikke 80 procent af danskerne genkendte mit ansigt og dermed potentielt holder øje med, hvad jeg køber.

Mad kan skabe afhængighed

20130523113007

»Hvis du gør noget dumt, som du ved, du ikke burde og du har gjort det før, men du gør det alligevel, så har du en afhængighed.

Sammenligningens kunst

Når vi sammenligner os selv med andre mennesker, som gør det bedre, har flere penge eller højere status end os selv, risikerer vi at reducere vores egen lykke.

Livets spektrum

Jeg har lært mange fantastiske ord og udtryk i den tid, jeg har været i Danmark, og en af mine favoritter er: »Det er lige til at lukke op og skide i.«

En taknemmelig attitude

Der er altid en risiko for, at vi glemmer at minde os selv om, at det ikke blot er en almindelig dag, hvis man vågner op, hvis man er fri til at leve og hvis ens liv er fri for sygdom og smerte.

Venner forlænger livet

Det lader til, at det faktisk kan udrette små mirakler at være sammen med vores venner og nære – rigtigt sammen.

Vaccinen mod stress

Hvis vi ikke har tid til at sove og være sociale, så er det en rigtig god advarsel om, at vi er i gang med at spille russisk roulette med vores helbred.

Ødelægger koffein søvnen?

Vi fungerer på mange måder som et genopladeligt batteri. Gennem motion og sund livsstil kan vi øge størrelsen af vores batteri. Men batteriet skal lades op hver dag.

Børnenes tabte time

Hvad er det bedste, vi kan gøre for vores børns søvn? Og hvad betyder søvn for deres udvikling?

Er du i søvnunderskud?

Når jeg rejser, flyver jeg tit om morgenen, og det er altid sjovt at se, hvordan 70 procent af passagererne sover ti minutter efter take-off.

Den store løgn om søvn

Yes! Endelig! Så er der gode nyheder for dem, der kun kører på seks timers søvn og siger, at det er rigeligt!

Undgå kræsne børn

20130523082110

Det kan være svært at få børnene til at spise sundt, men det kan lade sig gøre.

Test dig selv

Hvis du gerne vil forbedre formen kan test være en god idé, så du kan følge din udvikling.

Den primitive hjernes magt

For et par uger siden joggede jeg af sted på et løbebånd og kedede mig bravt. Tiden gik uendelig langsomt, jeg talte sekunderne og havde svært ved at motivere mig.

Markedets bedste pille

Listen over ting, vi »bør gøre« for at leve sundt, bliver længere og længere dag for dag. Stop med at ryge, træn mere, sov bed- re, drik mere vand, mindre alkohol, spis grøntsager…

Når lortet rammer ventilatoren

Når en kronisk sygdom dukker op er det sjældent resultat af et par års dårlig livsstil. Det er resultatet af årtiers manglende respekt for vores krop.