Race Across America

Race Across America (RAAM) er ikke uden grund vurderet til at være verdens hårdeste sportsbegivenhed. Løbet blev helt enkelt designet til at være den ultimative udfordring for den menneskelige krop og psyke.

På tværs af USA

RAAM gælder om at komme hurtigst på tværs over det amerikanske kontinent, fra San Diego på vestkysten til Atlantic City på østkysten på cykel.

RAAM er den ultimative tidskørsel, den ultimative udholdenhedstest. Én lang enkeltstart på 5.000 km tværs over USA på kun 10 dage!

Den ultimative udfordring

I RAAM er man alene på landevejen – rytteren mod uret. Det er ikke tilladt at ligge på hjul af andre ryttere. Den 3-dobbelte Tour de France-vinder Greg LeMond sagde om RAAM: ”Det er et af de hårdeste events i verden. Det hårdeste cykelløb i verden. Det er virkelig en udfordring af det menneskelige sind.”

Fra kyst til kyst 

Chris MacDonald deltog i 2005 i RAAM. Startskuddet til RAAM 2005 gik den 19. juni i San Diego i Californien. RAAM startede i 1982 og hvert år er det en stor begivenhed i USA. RAAM-ruten går gennem den frygtede Mojave-ørken og over Rocky Mountains.

Rytterne kører på landevejene og i bjergene igennem Californien, Arizona, Utah, Colorado, Kansas, Missouri, Illinoi, Indiana, Ohio, West Virginia, Maryland, Pennsylvania og New Jersey – i alt skal 13 stater.

Chris MacDonald sluttede på en flot 2. plads. En oplevelse og rejse, som Chris MacDonald aldrig glemmer.

Dokumentar om RAAM 

Stephen Auerbach var i 2005 med under RAAM, for at få svar på spørgsmål som “Hvordan?”, “Hvorfor?” og “Are you out of your mind?”. Det er der kommet en prisbelønnet dokumentar ud af, hvor man følger Chris MacDonald, Jure Robic og Bob Breedlove i deres kamp mod hinanden i hvad der er kendetegnet som verdens hårdeste sportsbegivenhed.

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.