Fuck cancer

I januar 2009 fik Cal MacDonald konstateret spiserørskræft, en af de farligste former for kræft. Cal kom under behandling, men kræften havde allerede spredt sig til flere vitale organer.

Cal og Chris besluttede, at kræften også skulle have kamp til stregen via redskaber, som Cal selv kunne kontrollere. Med fokus på kost, motion, mental styrke og restitution.

Lægernes dom var klar, Cal fik at vide, at han havde mellem 4-6 måneder tilbage at leve i. Cal trodsede lægernes forudsigelse og forlængede livet efter diagnosen. Den 29. juni 2010 trak Cal MacDonald vejret for sidste gang og tabte dermed endeligt kampen mod kræften. Var det den medicinske behandling eller fokus på kost, motion, mental styrke og restitution, der forlængede Cal´s liv? Vi ved det ikke med sikkerhed, men det er formentlig en kombination.

En ordinær mand og en ekstraordinær indsats

Cal´s historie handler om en ordinær mand, der gjorde en ekstraordinær indsats. Cal havde været overvægtig det meste af sit voksne liv og han gik hverken op i kost eller motion. I årene efter hans pension, kom der flere og flere kilo på sidebenene. Cal kæmpede desuden med et alkoholmisbrug, som han havde svært ved at erkende og derfor svært ved at gøre noget ved.

Syv år inden sin kræftdiagnose, gik det pludselig op for Cal, hvor meget han havde at miste, hvis han fortsatte sin hidtidige livsstil. Han var kommet op i alderen og blev skræmt af at kigge sig selv i spejlet – skulle det virkelig ende sådan her? Uden at han havde fået gjort de mange ting, han havde udskudt, da han var i 30’erne, 40’erne, 50’erne og 60’erne?

Nej. Cal besluttede, at det aldrig var for sent at lave en ændring og vendte op og ned på sit liv fra den ene dag til den anden. Han havde sat sig det mål at blive stærk nok til at kunne bestige det højeste bjerg på Amerikas vestkyst, vulkanen Mount Rainier. Som tidligere pilot havde han ofte fløjet over Mount Rainier og herved voksede interessen for og drømmen om at bestige bjerget.

Mt. Rainier – en drøm går i opfyldelse

Cal indså, at hvis han skulle stryge Mount Rainier fra sin ønskeliste, var 2008 året. I august 2008 efter mange måneders forberedelse besteg Cal Mt. Rainier sammen med Chris og et mindre crew. Hvilken oplevelse, at man trods en fremskreden alder stadig kan indfri sine mål og drømme.

Med Cal´s nye vaner og livsstil kom kræftdiagnosen som et chok for Cal og hele hans familie, men Cal levede et fremragende liv og havde en god død. No regrets.

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.