Om Chris  

Hele Danmarks foretrukne ekspert i fysisk og mental sundhed.

Chris profil

Om Chris MacDonald

Chris MacDonald er født i 1973 i Minnesota, USA, og voksede op i Seattle, men har boet i Danmark siden 1999. Han er uddannet humanfysiolog og førende autoritet inden for mental- og fysisk sundhed, motivation og modstandsdygtighed.


Chris har en baggrund som eliteatlet. I 2005 blev han nummer to i Race Across America, der er et 5000 km langt cykelløb tværs over USA derudover har han roet med det amerikanske landshold.


Chris forsker selv og arbejder tæt sammen med TrygFondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet i forbindelse med et stort videnskabeligt forskningsprojekt, som blandt andet undersøger hvorvidt livsstilsændringer er effektive i behandlingen af type 2-diabetes og helt eller delvis kan overflødiggøre diabetes-medicin.


Han har været fast skribent på bl.a. Politiken og Berlingske Media og omdrejningspunkt for flere populære tv-programmer på DR1, bl.a. Chris på chokoladefabrikken, Chris på skolebænken, Chris på vægten, By på skrump,  U-TURN – sidste chance og senest U-TURN 2.


Chris er samtidigt forfatter til flere bøger, blandt andet “Ikke til forhandling” der udkom i starten af 2020, en bog  der har høstet en perlerække af flotte anmeldelser. Derudover er Chris grundlægger af nonprofit-organisationen og bevægelsen Just Human, der hver dag arbejder for at forbedre sundhed og trivsel blandt børn, unge og deres rollemodeller. Chris’ primære drivkraft for at starte Just Human er det faktum, at vores børn kan ende med at blive den første generation, som får færre sunde/gode leveår end deres forældre. 


Chris ønsker blandt andet gennem foredrag og Just Human at give os alle et nyt perspektiv på os selv og vores kunnen i forhold til at træffe de gode valg i livet.

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.