Foredrag med Chris MacDonald

Se oversigt over kommende åbne foredrag til højre ->

BEMÆRK: Foredraget kan afvikles på enten dansk eller engelsk efter ønske.

Har du lyst til at vide mere eller booke et af nedenstående foredrag med Chris MacDonald, er du velkommen til at kontakte Carina Egli på [email protected] eller på tlf.: 2257 3805


Toppræstation og trivsel
The science of human wellbeing and performance

Vi mennesker er skabt med en naturlig energi og drivkraft og en fantastisk evne til at tænke nyt og skabe store resultater.

Men hvordan kan vi fremelske dette potentiale i en kompleks og hurtig verden, hvor vores indre vægtstang nemt tipper fra engagement til stress; fra høj energi til ”jeg-orker-simpelthen-ikke-mere nu”? Er det muligt at trives og samtidig præstere på topniveau i en verden, hvor hastigheden stiger konstant?

Det spørgsmål har Chris MacDonald søgt at besvare gennem de sidste tyve år, først som topatlet og senere som fysiolog og forsker i menneskeligt velvære.

I dette motiverende foredrag præsenterer Chris MacDonald os for svaret – sin inspirerende formel for, hvordan vi kan øge vores kapacitet som mennesker og præstere på højt niveau, samtidig med at vi har det godt med os selv og hinanden. Formlen er bygget på en kombination af den nyeste forskning fra fysiologi, biologi, psykologi og sociologi.

Chris MacDonald foreslår, at vi foretager en række intelligente investeringer i vores livsstil og daglige rutiner. Investeringer, der sikrer, at der stadig er noget tilbage af vores kapacitet og overskud, når opgaven er løst med høj energi. Vi bliver overskudsmennesker, der kan møde op i vores hverdag med entusiasme og gåpåmod – også når der er travlt.

Chris MacDonalds kerneområder til øget kapacitet:

Energihåndtering – Vi ved i dag, at den rigtige restitution, kost og bevægelse er en forudsætning for at kunne præstere med overskud.

Mental indstilling Hør hvordan vores mindset påvirker vores resultater.

Sociale relationer og kultur – Nøglen til præstation med trivsel er viden om de menneskelige behov i homo sapiens, der skaber ægte drivkraft, når de er opfyldt.

Udfordringer vs. stress – få en dyb forståelse for, hvordan kroppen reagerer på udfordringer, der gør os stærkere, og stress, der bryder os ned. Denne viden er en forudsætning for at trives som et robust menneske i en moderne hverdag.

Med sin inspirerende kombination af humor og videnskab sender Chris sine tilhørerne hjem med den nyeste viden om, hvordan man præsterer optimalt og samtidig bevarer sin glæde og energi i hverdagen.


Sund Præstation – 1/2 dages seminar

Et halv-dags seminar med fokus på at performe optimalt – og trives mens man gør det.

Vi, der i dag skal trives og performe på arbejdsmarkedet, har oplevet en verden, der på kort tid har forandret sig radikalt. Vi har fart på og oplever dagligt en overflod af stimuli fra ny teknologi. Det er utroligt spændende, og den nye verden giver så meget godt. Mange af os kender også presset, den giver. Og vil vi fungere bedst i det, er det en stor hjælp med god energi, konstruktive sociale relationer og en sund robusthed. Men hvordan får vi så det?

Over de sidste femten år har humanfysiolog, Chris MacDonald, i sin forskning og i sit liv som topatlet, forsøgt at besvare, hvordan vi kan præstere bedst og have det godt, samtidigt. På dette tankevækkende og medrivende 3-timers seminar deler han sine unikke perspektiver.

Med videnskabeligt overblik og et stort formidlingstalent går han i dybden med, hvordan den enkelte kan iføre sig et godt sikkerhedsudstyr mod stress og manglende energi. Og hvordan virksomheden kan skabe en kultur, hvor alle kan trives mens de præsterer optimalt.

Videnskaben har vist, at fire kerneområder har stor betydning for, hvordan vi navigerer sundt igennem den moderne hverdag. På seminaret underviser Chris i netop de fire områder. Som han siger: ”Det er naturen, der har bestemt vores behov. Derfor er visse ting bare ikke til forhandling, hvis vi vil have det godt. Og naturen har vist os, præcis hvilke ting.”

ENERGY MANGEMENT

God fysisk energi er essentiel for, at vi kan fungere optimalt. Dette overses ofte i en travl hverdag. Få ny og vigtig viden om søvn, mad og motion som de vigtigste redskaber, der skaber sund energi.

RESILIENS & ROBUSTHED

Vi mennesker er robuste fra naturens hånd. Og vi bliver endnu mere robuste, hvis vi lærer at håndtere den svære stressbalance i en tilværelse med store krav. Lær at kende forskel på de udfordringer, der udvikler, og den stress, der nedbryder.

SOCIALE RELATIONER & EMPATI

Vi har brug for konstruktive sociale relationer for at præstere og trives i hverdagen. Det sociale spiller en større rolle for os, end vi aner. Forstå kompleks social interaktion, empati og sund nysgerrighed.

INDSTILLING OG KULTUR

Få Chris MacDonalds viden om, hvordan du kan fodre motivation hos dig selv og dine kollager. Og få nøglen til at forstå, hvordan virksomheden kan skabe netop den kultur, der styrker vores drivkraft og velvære.

Chris MacDonald krydrer altid formidlingen af kerneområderne med egne erfaringer og oplevelser – og en stor portion humoristisk selvironi. Som forsker, underviser, topatlet og familiefar ved han kun alt for godt, hvor svært det sommetider kan være at efterleve videnskaben i praksis.


Sund Energi, Motivation & Mentalt overskud

Sundhed handler om meget mere end broccoli og løbeture. Vi ved i dag, at vi homo sapiens har en række dybe og helt specifikke, naturlige behov, vi skal have opfyldt, hvis vi vil have ægte energi og overskud i hverdagen.

I dette medrivende foredrag fortæller Chris MacDonald, præcist hvad der skal til for, at vi har det allerbedst og oplever sund energi og mentalt overskud. Et overskud, der er tæt forbundet med vores evne til at præstere og skabe et stærkt teamwork.

Med afsæt i den nyeste forskning indenfor fysiologi og psykologi præsenterer Chris MacDonald den liste, han arbejder ud fra i hele sit virke med mennesker: Naturens-ikke-til-forhandling-liste:

De fire hjørnesten i naturens-ikke-til-forhandling-liste:

Søvn – En god og uforstyrret nattesøvn er essentielt for vi menneskers evne til at holde os sunde og velfungerende – også mentalt.

Gode, sociale relationer – Mennesker omkring os er langt vigtigere for vores trivsel og sundhed, end de fleste gør sig klart. Vejen går igennem en forståelse af empati.

Naturlig mad – Vi mennesker er skabt til at spise god, naturlig mad. Vi har brug for en forsvarsmekanisme mod fristelserne i dagligdagen.

Bevægelse i dagligdagen – Hvis motion var en pille, ville vi alle tage den. Med gode rutiner kan vi blive langt mere aktive.

Og motivationen? Den behøver vi ikke vente på. Chris punkterer myten om, at det altid skal være ”lysten, der driver værket. ” I stedet deler han med humor og skøn selvironi sin motiverende strategi for, hvordan vi træner viljestyrken og skaber rutiner, der gør det hele lidt nemmere.

Et foredrag, som uundgåeligt vil generere mange gode grin – også i dagene efter. Oplevelsen med Chris MacDonald giver inspiration og viden, der skaber stof til eftertanke, dialog og nye rutiner blandt ledere og medarbejdere på arbejdspladsen.

Chris taler åbent og med humor om de udfordringer, som han selv, og vi alle, har med sundhed – så tilhørerne går hjem med et smil på læben og mod på et lidt sundere og mere energisk liv.


The science of wellbeing and human performance

In a high paced, modern world it can be difficult to find balance and create investment strategies that make both “feeling good” and “performing good” possible. In many cases and all too often one is pressured to compromise one of the two or in worst case both. However with the right knowledge and some dedicated practice, we can dramatically increase our odds of having the best of both worlds that is both feeling good and performing good – most of the time. In this thought provoking and inspiring seminar Chris MacDonald presents his well-being and human performance hypothesis. A hypothesis founded in a unique and refreshing combination of wellbeing theories from the sciences of biology, psychology, physiology and sociology.

Chris MacDonald is a physiologist living in Denmark. He is one of the most sought after public speakers in Denmark, and has been involved in many innovative documentaries about mental and physical wellbeing and health via Danish public broadcasting TV. He has a unique way to combine solid scientific research and a sense of humor that provides this seminar with an extraordinary dimension.


Skræddersyet foredrag

I dette foredrag tager Chris fuldt ud udgangspunkt i jeres ønsker til indholdet og drejning indenfor nedenstående kategorier:

  • Motivation
  • Attitude
  • Trivsel
  • Robusthed og Resiliens
  • Energy Management and Enhancement
  • Videnskaben om søvn
  • Sundhed
  • Motion og livsstil som forebyggelse

Hvordan får I sådan et foredrag skræddersyet:

Det får I ved at fortælle os hvad det er for ønsker I har til indholdet, og hvad det er I gerne vil have med hjem fra foredraget.
Fra jer skal vi desuden have viden om jeres virke, jeres situation og jeres eventuelle udfordringer og jeres formål med foredraget.
Som udgangspunkt har foredraget en varighed på 2 x 45 min. + 15. Min. Pause.
Foredraget kan evt. Afkortes og tilpasses et program for dagen.