FOREDRAG MED CHRIS

Chris MacDonald har brugt de sidste 20 år på at grave sig ned i videnskaben omkring menneskets fundamentale behov. Chris er blandt landets absolut mest erfarne foredragsholdere. Han mestrer kombinationen af undervisning og underholdning som meget få og betragtes i dag som en af de ubetinget bedste på den skandinaviske foredragsscene.


Han har udført forskningsprojekter, studeret og arbejdet med verdens førende forskere. Alt sammen for at forstå én ting: 


Hvilke behov skal opfyldes, hvis et menneske skal være sundt både fysisk og mentalt. Altså at være klædt på til at passe godt på sig selv og andre.

Koden til præstation og trivsel

Vi ved i dag, at mennesket ikke kan trives uden at præstere på en eller anden måde. Men i vores forjagede samfund ved vi også, at mennesket godt kan præstere uden at trives. Så hvad er nøglen til at præstere godt og have det godt, samtidigt? 

Chris MacDonald har brugt de sidste 20 år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på netop det spørgsmål. For vi har alle lyst til og behov for at præstere noget, men i vores moderne verden er præstation blevet et dagligt krav. Dertil kommer, at når vi præsterer intenst har vi svært ved at fungere rigtig godt socialt. Uheldigvis, for vores sociale relationer er helt afgørende for vores trivsel. Så hvordan balancerer vi vores indre behov med de ydre krav?


Spørgsmålet i kernen af alt er blevet: Er det muligt både at præstere og have det godt i en verden, hvor der ikke er langt fra præstation til stress, fra høj energi til ”jeg-orker-simpelthen-ikke-mere”?


I dette motiverende foredrag præsenterer Chris MacDonald os for svaret – et resultat af årelange samarbejder med topforskere og 20 års personlig rejse for at forstå menneskets dybeste behov. Altsammen har det udmøntet sig i Chris MacDonalds inspirerende formel for, hvordan vi kan øge vores kapacitet og præstere på højt niveau. Samtidig med, at vi passer godt på os selv.


Under foredraget vil Chris adressere videnskaben bag betydning af:

 • Sociale relationer: Den menneskelige hjerne er fundamentalt en social hjerne og har brug for at blive behandlet som sådan. At forstå de sociale faktorer, der ikke er til forhandling for hjernen, er afgørende, hvis vi som individer eller organisationer vil have gode odds for at kunne præstere godt med en sund hjerne.
 • Energihåndtering: Søvnforskningen har de sidste årtier udforsket hjernens og kroppens dybeste fysiologiske behov, og dens opdagelser fortæller os en klar historie: Enten forstår og investerer vi i vores energi og restitution, eller vores hjerner, kræfter og relationer betaler prisen.
 • Mental indstilling: Attitude er ikke alt, som vi ofte har hørt. Til gengæld har vores mentale indstilling en væsentlig effekt i forhold til, hvordan vi håndterer modgang, udfordringer og andre mennesker.
 • Balancen mellem udfordringer og stress: I en verden, hvor stress er både et buzz-ord og et skelsættende problem, er det vigtigere end nogensinde at forstå den videnskabelige forskel mellem udfordringer og stress.

Dette er ikke et foredrag baseret på pep-talk og holdninger. Det er en tankevækkende rejse ind i den videnskabelige verden bag præstation og trivsel. Et foredrag, der vil føre dig gennem videnskabens største opdagelser og udstyre dig med de redskaber, der ligger bag at have det godt – og at præstere godt. 

Vær forberedt på at grine og lære, i cirka lige fordeling!

Sund energi & motivation

Følelsen af at have energi til at gøre de ting, vi gerne vil i livet, er en af de bedste følelser, vi kan have som mennesker og på den anden side hvis vi ingen energi har, bliver alt mere op ad bakke, end det behøver at være.

Det er naturen, der har bestemt vores behov. Derfor er visse ting bare ikke til forhandling, hvis vi vil have det godt. Og naturen har vist os, præcis hvilke ting. Men motivationen til at få opfyldt de behov er en dark horse. Den har en kæmpe kraft, men er svær at styre.

Chris punkterer myten om, at det er ”lysten, der driver værket”, og han deler med skøn selvironi sin inspirerende strategi for, hvordan vi som individer og organisationer sikrer, at de afgørende og ufravigelige ingredienser bag sund energi og motivation er på plads.

Under foredraget vil Chris komme ind på:

 • Videnskaben bag motivation: Hvis ikke lysten driver værket, hvad gør så?
 • Energihåndtering: God fysisk energi er afgørende for, at vi kan fungere optimalt. Få ny og vigtig viden om søvn, og motion som de vigtigste redskaber, der skaber sund energi.
 • Sociale relationer: Vi har brug for gode sociale relationer for at trives i hverdagen. Det sociale spiller en større rolle for os, end vi aner. Vi er hinandens vigtigste signal om tryghed.

I dette medrivende og tankevækkende foredrag vil Chris MacDonald præsentere de dybeste opdagelser fra de sidste 50 års forskning bag sund energi og motivation. Opdagelser, som kun i meget få tilfælde er nået frem i populærvidenskaben og ud i de gængse pep-talks om motivation. Opdagelser der, når man forstår dem, kan skabe en dramatiske ændring i, ikke bare i vores egne liv, men også i vores arbejde og sociale grupper.

Dette er ikke et foredrag om broccoli, løbeture og quick fixes, det er en rejse tilbage i vores evolutionære historie; en rejse dermed humor og store aha-øjeblikke afdækker, hvorfor vi mennesker er udstyret med præcis de behov, vi har. Og hvordan vi nemmest opfylder dem.

Glæd dig til et foredrag, der vil sende dig hjem med et smil på læben og et helt nyt blik på motivation.

Et foredrag om søvn og så meget mere

Vi ved i dag at søvn er fundamentet for vores trivsel, sociale liv og helbred. Men vi ved også, at mange mennesker ikke sover særlig godt. Selvom det kan føles som om lige netop søvnen er uden for vores kontrol, så er der en masse vi kan gøre for at hjælpe den på vej. Men hvad er så nøglen til at få bedre styr på søvnen? Og hvorfor er søvn så vigtig?

Chris MacDonald har brugt de sidste 20 år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på netop de spørgsmål. I dette inspirerende og tankevækkende foredrag præsenterer Chris MacDonald os for svaret på menneskets behov, når det kommer til søvn og at få en god nats søvn de allerfleste nætter. Men fokusset er bredere end bare den gode søvn, for søvn hænger sammen med vores sociale adfærd og vores mindset.

Under foredraget vil Chris komme ind på:

 • Søvnens faser, eftermiddagslur, hvile, at det er normalt at vågne i løbet af natten.
 • Hvorfor søvn er vigtig og hvad der er at vinde ved tilstrækkelig søvn.
 • Lys, koffein, alkohol og alder i forhold til de søvnregulerende mekanismer.
 • Søvnråd som giver mening i forhold til vores biologi og fysiologi.

I Chris’ hænder bliver tungt videnskabeligt stof gjort forståeligt og relevant. Og søvnen bliver sat ind i en større kontekst.

Glæd dig til et foredrag, der vil sende dig hjem med et smil på læben og et helt nyt indblik i søvnens forunderlige verden og med videnskabeligt funderede strategier for hvordan vi kan hjælpe søvnen på vej. Et foredrag, som uundgåeligt vil generere mange tanker og gode grin både undervejs – og i dagene efter.

Digital live med

Chris MacDonald

Cutting edge of digital seminars

En ekstraordinær situation, hvor vi ikke kan samles, kræver ekstraordinære foredrag, der virkelig samler os!

Chris har produceret succesfulde digitale events for de største virksomheder i Danmark, og feedbacken har været entydigt fremragende på både form og indhold. I vores nye hverdag har Chris MacDonald derfor valgt at tilbyde denne nye Digitale-Live-oplevelse til dig eller din organisation.

En oplevelse ud over det sædvanlige

Chris har inspireret over 100,000 mennesker via sine digitale foredrag. Det skyldes ikke mindst, at Chris har den unikke kombination af at være lige inspirerende og effektiv i sin formidling på dansk og engelsk. Måske derfor har internationale virksomheder oplevet, at ansatte er tunet ind fra Danmark til USA til Japan, Australien, Tyskland, Frankrig, Italien, Sydkorea og mere.

"Det var utroligt, hvordan Chris’ budskaber om velvære, modstandskraft og motivation gav genklang i alle, selv de mest kritiske kolleger var dybt imponerede. Flere har sagt: ’Den bedste læringsoplevelse nogensinde.’ Set-up'et med kameraerne i et studie gav en uvurderlig dimension til oplevelsen. Jeg kan give min helt uforbeholdne anbefaling.  Chris, min dybeste taknemlighed for ikke mindst at give en god oplevelse til vores medarbejdere i en svær situation, men for at inspirere til reel forandring og for at være omhyggelig med forberedelsen og for at levere på dagen. Jeg er meget imponeret."

Cecilie D. S. Pedersen, organisationspsykolog.

Corporate Health and Safety Leader IBM Denmark

Ikke blot et webinar 

De fleste af os har efterhånden fået nok af Zoom-møder og Team-meetings. Vi har oplevet webinarer, hvor en person står foran et webcam med dårligt lys og skrattende lyd; en løsning, der taber energien og formidlingen på gulvet. Som modsvar har Chris og hans tekniske team ønsket at skabe en broadcast-oplevelse i et studie med multi-camsetup og professionel lyd fra TV- prouduktioner. Et digitalt event på linje med et live foredrag. 

Som deltager kan man sidde, hvor som helst med sin computer, sit tv eller sin familie i sofaen. Eventet varer typisk 60-90 minutter.


Enhver, der har oplevet Chris live på en scene har oplevet hans evne til at gribe og inspirere et publikum. Hans erfaring som TV-vært gør det også naturligt for ham at befinde sig foran et kamera. Tilsammen har det, fået Chris til at teame op med TV-industriens topfolk for at skabe en unik, digital foredragsoplevelse, som fanger den energi, inspiration og læring, hans foredrag er blevet landskendte for.

En helt enestående digital oplevelse!

arla

Utroligt hvordan Chris brænder igennem i det nye digitale format.

ilva

Super professionelt, tankevækkende og personligt på samme tid. Ganske enkelt fremragende.

ibm

Chris er en foredragsholder med stor humoristisk sans, indsigt og med et fantastisk talent for at engagere publikum.

mærsk

KURSETS INDHOLD

Vi har på meget kort tid radikalt ændret vores levevis. Hastigheden, mængden og måden, vi kommunikerer med hinanden på. Hvad vi spiser, hvor meget eller lidt vi sover, hvordan og hvor meget vi bevæger os. Faktorer, der alle har afgørende betydning for vores mentale velbefindende. Kursusdagen handler ikke om peptalk eller holdninger til sundhed. I stedet bliver du præsenteret for fakta, der ikke er til forhandling, hvis du vil opleve høj kapacitet og resiliens i en travl hverdag.


Vi kan ikke forebygge, hvad vi ikke forstår
Vi hverken kan eller bør stoppe udviklingen, men vi kan selv gøre rigtig meget for at forebygge den negative indflydelse, forandringerne kan have på os. Hvis vi selv skal gøre en forskel, kræver det dog en grundlæggende viden om og forståelse for, hvordan ændringerne i vores levevis påvirker os. Med baggrund i sin enormt store faglighed og erfaring indenfor biologi, fysiologi, sociologi og psykologi tager Chris MacDonald fat på følgende emner:


 • Resiliens - hvad er ikke til forhandling, hvis du skal opretholde din psykiske og fysiske modstandskraft?
 • Balancen mellem personlig kapacitet og udfordringer
 • Motivation, selvregulering og viljestyrke - og forskningen bag
 • Social interaktion - hvordan påvirker mennesker omkring os vores humør og præstationsevne - og hvilken indflydelse har vi selv på andre?
 • Fysiologien og psykologien bag stress
 • Søvn og søvnens betydning for vores psyke, fysik og præstationer

Undervisning i særklasse leveret med humor og masser af energi
Chris MacDonald er optaget af at adskille fakta fra holdninger og meninger, når det handler om vores sundhed og trivsel. Dagens undervisning tager udgangspunkt i teori indenfor biologi, fysiologi og psykologi samt internationalt anerkendt forskning. Alt sammen leveres på en underholdende, energisk og lettilgængelig måde, der er forståelig for alle.

Kontakt

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.