foredrag  

Chris MacDonald er uddannet human fysiolog og samtidig en af landets mest erfarne foredragsholdere

Book et foredrag med Chris Macdonald

Vil du opnå en kombination af trivsel, motivation og toppræstation? Det lyder muligvis for godt til at være sandt, men som foredragsholder har Chris MacDonald vist igen og igen, at det er muligt.


På baggrund af sin solide viden om human fysiologi og sin evne til at underholde og motivere viser Chris MacDonald sit publikum, hvordan de bliver den absolut bedste udgave af sig selv. Han pakker det ikke ind som en let opgave, men han giver dig brugbare og overskuelige værktøjer, som du kan bruge i dagligdagen.


Chris MacDonald skæddersyer gerne sine foredrag til din organisation eller det specifikke arrangement.

BOOK FOREDRAG MED CHRIS

Chris MacDonald og stort publikum

Ikke til forhandling

 • Kom med til et helt nyt inspirerende, morsomt og videnskabeligt funderet foredrag med Chris MacDonald, der tager afsæt i hans nyeste og meget anmelderroste bog, Ikke til forhandling
 • Humanfysiologen Chris MacDonald har brugt de sidste 20 år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på, hvad der skal til, for at vi mennesker trives.
 • Chris inspirerer med sit legendariske fortælletalent publikum til at se på dem selv og hinanden med helt nye øjne og ruster os til at tænke på anderledes vis. Det bliver alt sammen gjort uden løftede pegefingre, men i stedet med en masse humor.
 • Under det superunderholdende og inspirerende foredrag vil Chris med sin særlige evne til at kombinere humor og solid videnskab fokusere på, hvorfor vi gambler med en bred vifte af de naturlige forudsætninger, der øger vores chance for at præstere og have det godt – altså at trives.

Det er et foredrag, som går i dybden med videnskaben bag motivation, god energi og vigtigst de faktorer, der ikke er til forhandling, når vi vil øge muligheden for gode sociale relationer og effektivt samarbejde

Præstation og trivsel

Vi ved i dag, at mennesket ikke kan trives uden at præstere på en eller anden måde. Men vi ved også, at mennesket godt kan toppræstere uden at trives.

Behovet for at præstere er en dyb del af vores biologi. Vi har lyst til det. Og i den moderne hverdag, hvor hastigheden er øget, er det næsten et krav hver dag. Men er det muligt både at præstere og have det godt i en verden, hvor der ikke er langt fra toppræstation til stress, fra høj energi til ”jeg-orker-simpelthen-ikke-mere”? Kan vi toppræstere og trives, samtidig?

Netop det spørgsmål har Chris MacDonald søgt at besvare gennem de sidste tyve år, først i sit liv som topatlet og senere i sit virke som fysiolog. Hans søgen efter svaret har taget ham fra elitesport, som roer, blandt andet på det amerikanske landshold til en andenplads i verdens hårdeste sportsbegivenhed. Og fra et ophold hos Afrikas indfødte stammer til samtaler med verdens førende forskere rundt omkring i verden, og et videnskabeligt samarbejde med læger på Riget og Gentofte Hospital.

I dette motiverende foredrag præsenterer han os for svaret – sin inspirerende formel for, hvordan vi kan øge vores kapacitet og præstere på højt niveau, samtidig med at vi har det godt med os selv og hinanden. Baseret på den nyeste forskning indenfor fysiologi, biologi og psykologi, præsenterer han den liste over fundamentale faktorer, som videnskaben har identificeret som hjørnestenene bag: Toppræstation og trivsel. svaret. Hør om betydningen af:

 • Energihåndtering
 • Mental indstilling
 • Sociale relationer
 • Og balancen mellem udfordringer og stress

Dette er ikke et foredrag baseret på pep-talk og holdninger. Det er en tankevækkende rejse ind i den videnskabelige verden bag toppræstation og trivsel.

Et foredrag, der vil inspirere både personer og virksomheder og udstyre dem med de redskaber, der ligger bag at have det godt – og at præstere godt.

Sund energi & Motivation

Et medrivende foredrag om koden, der ligger bag sundhed.

Vi ved i dag, at homo sapiens har en række dybe og naturlige behov, der skal opfyldes, hvis vi vil opleve energi og sundhed. Og de behov handler om meget mere end broccoli og løbeture. Sundhed er flettet sammen med din psykologi og sociale relationer:
Naturen har udstyret os med en liste af behov; og i dag kan videnskaben fortælle os, præcis hvad der står på den liste. Koden til sundhed.

I dette medrivende foredrag fortæller Chris MacDonald, hvad der skal til for, at vi som art har det godt og oplever energi og mentalt overskud. Et overskud, der er tæt forbundet med vores evne til at præstere og skabe stærkt teamwork. Og med afsæt i den nyeste forskning indenfor fysiologi og psykologi præsenterer han den liste, han arbejder ud fra i hele sit virke med mennesker: Naturens-ikke-til-forhandling-liste.

Listen har fire hjørnesten. Restituation, den rigtige kost, bevægelse, og gode relationer:

 • Hør i foredraget, hvordan den rigtige restitution og søvn er en forudsætning for vores evne til at holde os sunde, fysisk og mentalt.
 • Få en dyb forståelse for, hvad der skal til for, at du oplever sund energi. Nøglen er, hvordan kroppen reagerer på udfordringer, der gør os stærkere, og den stress, der bryder os ned.
 • Og få den essentielle indsigt i den videnskab, der de seneste årtier har vist, at mennesker omkring os er langt vigtigere for vores trivsel og sundhed, end vi har gjort os klart.

Og motivationen? Den opstår ikke på den måde, vi ofte tror. Chris punkterer myten om, at det altid skal være ”lysten, der driver værket.” I stedet deler han med skøn selvironi sin motiverende strategi for, hvordan vi træner viljestyrken og skaber rutiner, der gør det bare lidt nemmere at leve op til naturens liste.

Med sin inspirerende kombination af humor og videnskab sender Chris MacDonald sine tilhørerne hjem med et smil på læben og den nyeste viden om, hvad der skaber sund energi og motivation. Et foredrag, som uundgåeligt vil generere mange tanker og gode grin både på aftenen – og i dagene efter.

Skræddersyet foredrag

I dette foredrag tager Chris fuldt ud udgangspunkt i jeres ønsker til indholdet og drejning indenfor nedenstående kategorier:

 • Motivation
 • Attitude
 • Trivsel
 • Robusthed og Resiliens
 • Energy Management and Enhancement
 • Videnskaben om søvn
 • Sundhed
 • Motion og livsstil som forebyggelse

Hvordan får I sådan et foredrag skræddersyet:

Det får I ved at fortælle os hvad det er for ønsker I har til indholdet, og hvad det er I gerne vil have med hjem fra foredraget.
Fra jer skal vi desuden have viden om jeres virke, jeres situation og jeres eventuelle udfordringer og jeres formål med foredraget.
Som udgangspunkt har foredraget en varighed på 2 x 45 min. + 15. Min. Pause.
Foredraget kan evt. Afkortes og tilpasses et program for dagen.

Sund Præstation – 1/2 dages seminar

Et halv-dags seminar med fokus på at performe optimalt – og trives mens man gør det.

Vi, der i dag skal trives og performe på arbejdsmarkedet, har oplevet en verden, der på kort tid har forandret sig radikalt. Vi har fart på og oplever dagligt en overflod af stimuli fra ny teknologi. Det er utroligt spændende, og den nye verden giver så meget godt. Mange af os kender også presset, den giver. Og vil vi fungere bedst i det, er det en stor hjælp med god energi, konstruktive sociale relationer og en sund robusthed. Men hvordan får vi så det?

Over de sidste femten år har humanfysiolog, Chris MacDonald, i sin forskning og i sit liv som topatlet, forsøgt at besvare, hvordan vi kan præstere bedst og have det godt, samtidigt. På dette tankevækkende og medrivende 3-timers seminar deler han sine unikke perspektiver.

Med videnskabeligt overblik og et stort formidlingstalent går han i dybden med, hvordan den enkelte kan iføre sig et godt sikkerhedsudstyr mod stress og manglende energi. Og hvordan virksomheden kan skabe en kultur, hvor alle kan trives mens de præsterer optimalt.

Videnskaben har vist, at fire kerneområder har stor betydning for, hvordan vi navigerer sundt igennem den moderne hverdag. På seminaret underviser Chris i netop de fire områder. Som han siger: ”Det er naturen, der har bestemt vores behov. Derfor er visse ting bare ikke til forhandling, hvis vi vil have det godt. Og naturen har vist os, præcis hvilke ting.”

ENERGY MANGEMENT

God fysisk energi er essentiel for, at vi kan fungere optimalt. Dette overses ofte i en travl hverdag. Få ny og vigtig viden om søvn, mad og motion som de vigtigste redskaber, der skaber sund energi.

RESILIENS & ROBUSTHED

Vi mennesker er robuste fra naturens hånd. Og vi bliver endnu mere robuste, hvis vi lærer at håndtere den svære stressbalance i en tilværelse med store krav. Lær at kende forskel på de udfordringer, der udvikler, og den stress, der nedbryder.

SOCIALE RELATIONER & EMPATI

Vi har brug for konstruktive sociale relationer for at præstere og trives i hverdagen. Det sociale spiller en større rolle for os, end vi aner. Forstå kompleks social interaktion, empati og sund nysgerrighed.

INDSTILLING OG KULTUR

Få Chris MacDonalds viden om, hvordan du kan fodre motivation hos dig selv og dine kollager. Og få nøglen til at forstå, hvordan virksomheden kan skabe netop den kultur, der styrker vores drivkraft og velvære.

Chris MacDonald krydrer altid formidlingen af kerneområderne med egne erfaringer og oplevelser – og en stor portion humoristisk selvironi. Som forsker, underviser, topatlet og familiefar ved han kun alt for godt, hvor svært det sommetider kan være at efterleve videnskaben i praksis.

The science of wellbeing and human performance

In a high paced, modern world it can be difficult to find balance and create investment strategies that make both “feeling good” and “performing good” possible. In many cases and all too often one is pressured to compromise one of the two or in worst case both. However with the right knowledge and some dedicated practice, we can dramatically increase our odds of having the best of both worlds that is both feeling good and performing good – most of the time. In this thought provoking and inspiring seminar Chris MacDonald presents his well-being and human performance hypothesis. A hypothesis founded in a unique and refreshing combination of wellbeing theories from the sciences of biology, psychology, physiology and sociology.

Chris MacDonald is a physiologist living in Denmark. He is one of the most sought after public speakers in Denmark, and has been involved in many innovative documentaries about mental and physical wellbeing and health via Danish public broadcasting TV. He has a unique way to combine solid scientific research and a sense of humor that provides this seminar with an extraordinary dimension.